Let op: Maak altijd een snapshot en/of backup van je systeem voordat je de software gaat upgraden! Zo kun je altijd terugvallen op een werkende configuratie mocht er iets fout gaan.

Tutorial voor het laatst bijgewerkt op 11 januari 2020.


Met de tool CustomBuild kun je standaard de meest recente software installeren. Als je een aangepaste versie of een eerdere versie van software wil installeren kan dat natuurlijk ook. Er wordt daarvoor gebruik gemaakt van het bestand custom_versions.txt.

cd /usr/local/directadmin/custombuild
nano custom_versions.txt

In dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt van Nginx. In CustomBuild wordt alleen gebruik gemaakt van de stable-branch. Vaak loopt deze versie achter met nieuwe functionaliteiten en bugfixes, want de mainline-branch wordt vaker bijgewerkt. Pas het custom_versions.txt bestand aan als volgt;

nginx:1.17.7:

En sla het bestand op. Nu moet je nog wel handmatig het nginx-1.17.7.tar.gz bestand van de nginx website downloaden. Dit doe je door een wget + download url te doen in de custombuild directory. Voer nu de volgende commando’s uit;

./build update
./build versions

Nu zul je zien dat de aangepaste versie wordt aangegeven. Als je nu ./build nginx uitvoert wordt de custom versie geïnstalleerd in plaats van de meest recente versie in custombuild. Mocht je nu weer terug willen naar de laatste versie in CustomBuild; verwijderd dan de regel in custom_versions.txt.